بروز رسانی شده در تاریخ : مرداد ۲۱ام, ۱۳۹۹ ساعت:۰۹:۴۵ ق.ظ
فروش کربوکسی متیل سلولز (CMC)
فروش کربوکسی متیل سلولز (CMC) و مشخصات این محصول:
کربوکسی متیل سلولز (CMC) یک هیدروکلوئید دارای فعالیت سطحی است.
که میتواند به عنوان یک امولسیفایر در امولسیونهای روغن در آب عمل کند.
اما نقش اصلی آن در فاز آبی، به عنوان سازنده، ضخیمکننده یا ژلکننده عمل میباشد.
صمغ سلولز یا کربوکسی متیل سلولز (CMC) یک ماده چند منظوره است.
که به عنوان یک ماده افزودنی غذایی E466 به عنوان یک ضخیمکننده، اتصالدهنده، امولسیفایر و تثبیتکننده در مواد غذایی مورد استفاده قرار میگیرد.
صمغ سلولزی همراه با صمغ زانتان، بیشترین و رایجترین ماده ضخیمکننده هستند.
که در مواد غذایی مورد استفاده قر ار میگیرند.
صمغ سلولز چیست؟
معمولاً بنام CMC (در مواد غذایی مورد استفاده قرار میگیرد).
نمک آن، سدیم کربوکسی متیل سلولز یا سدیم CMC به جای خود کربوکسی متیل سلولز است.
به دلیل عدم حلالیت CMC در آب، معمولاً برای استفاده بهتر از آن، نمک سدیم آن ساخته میشود.
ساختار کربوکسی متیل سلولز (CMC)
سدیم CMC یک اتر سلولز محلول در آب است که با اصلاح شیمیایی، از سلولزهای طبیعی مانند پنبه یا خمیر چوب به دست میآید.
این نمک سدیم، جزئی از یک کربوکسی متیل اتر سلولز است، خود سلولز مستقیماً از فیبر گونههای گیاهی بدست میآید.
اتحادیه اروپا در سال 2013 تعریف و مترادف مشخصات E466 را تغییر داد تا به شرح زیر روشن شود:
قبل | حال | |
E 466 سدیم کربوکسی متیل سلولز، کربوکسی متیل سلولز، صمغ سلولز | E 466 سدیم کربوکسی متیل سلولز، صمغ سلولز | عنوان |
CMC; NaCMC; Sodium CMC | NaCMC; Sodium CMC | مترادف |
فواید کربوکسی متیل سلولز (CMC)
صمغ سلولز اغلب در غذاها و نوشیدنیها به منظور تهیهی غذاهای ضخیم و خامهای جهت جذب اشتهای مشتری استفاده میشود.
این ماده با حفظ رطوبت، بسیاری از غذاها را غلیظ و تثبیت میکند.
و مانع از جدا شدن فاز روغن و مواد تشکیلدهنده از هم میشود و به همین ترتیب بافت پایداری را ایجاد میکنند.
کربوکسی متیل سلولز (CMC) و وگان
همانطور که از سلولز و فیبر گیاهی و معمولاً از تراشههای چوب تهیه میشود.
و چون در فرآیند تولید آن از هیچگونه مواد حیوانی یا محصولاتی که دارای منشأ حیوانات باشد، استفاده نمیشود بنابراین وگان محسوب میشود.
آیا این محصول فاقد گلوتن است؟
بله، صمغ سلولز معمولاً عاری از گلوتن است و افراد مبتلا به سلیاک میتوانند از آن استفاده کنند.
این ماده معمولاً در هر دو برچسب غذایی بدون گلوتن و حاوی گلوتن یافت میشود.
با توجه به تعریف FDA از فاقد گلوتن، این ماده از سلولزی کاملاً مناسب تولید میشود.
که حاوی گندم، چاودار، جو، و یا تلفیقی از این غلات نمیباشد.
کربوکسی متیل سلولز از چه چیزی ساخته شده است؟
این ترکیب از واحد آنهیدروگلوکوز با متوسط 0.2 تا 5/5 گروههای کربوکسی متیل (-CH2COOH) روی آن تشکیل شده است.
تولید کربوکسی متیل سلولز (CMC)
به طور کلی، دو مرحله در فرآیند تولید وجود دارد، قلیایی سازی و اتریزاسیون (حذف آب از الکل به منظور تشکیل اتر)
مرحله 1: قلیایی سازی
مواد خام خمیر سلولز را در محلول قلیایی (به طور کلی هیدروکسید سدیم، 5–50%) پراکنده کنید تا سلولز قلیایی بدست آورید.
Cell-OH+NaOH →Cell·O-Na+ +H2O
مرحله 2: اتریزاسیون
اتریزاسیون سلولز قلیایی با مونو کلرواستات سدیم (حداکثر 30٪) در یک محیط الکل در آب صورت میگیرد.
مخلوط سلولز قلیایی و معرفها (50-75 درجه سانتیگراد) گرم میشوند و در طی فرایند هم زده میشوند.
- ClCH2COOH+NaOH→ClCH2COONa+H2O
- Cell·O-Na+ +ClCH2COO– →Cell-OCH2COO-Na
DS سدیم CMC را میتوان با شرایط واکنش و استفاده از حلالهای آلی مختلف (مانند ایزوپروپانول) کنترل کرد.
مشخصات و فروش کربوکسی متیل سلولز (CMC)
خصوصیات شکل ظاهری
پودر دانهای یا فیبری، بی رنگ سفید یا کمی زرد یا خاکستری، بیبو و بیمزه است
آنالیز cmc
درجه جایگزینی یا DS، به معنای میانگین تعداد گروههای هیدروکسیل جایگزین شده در واحد گلوکوپیرانوز است. در یک جایگزینی کامل 3=DS میباشد.
طبق اتحادیه اروپا، مقدار DS صمغ سلولز با گرید غذایی، 0.2-1.5 (-CH2COOH) در هر واحد آنهیدروگلوکوز است.
انحلال پذیری در آب
یک محلول کلوئیدی چسبناک را با آب ایجاد میکند. صمغ سلولزی دارای حلالیت خوبی در آب است و آب را به راحتی جذب میکند.
هنگامی که در آب سرد حل شود، یک محلول کلوئیدی تشکیل میدهد.
درجه جایگزینی (DS) و گرانروی دو عامل اصلی مؤثر بر میزان حلالیت آن در آب هستند.
به طور کلی ویسکوزیته بین mPa.s 25 و mPa.s 50،000 است.
صمغ سلولزی تنها در محلولهای قلیایی هنگامی که مقدار DS <0.3 باشد، محلول میباشد.
هنگامی که مقدار DS بیشتر از 0.4 باشد محلول در آب است.
هنگامی که DS به 0.7 نزدیک میشود به راحتی در آب حل میشود و هنگامی که DS بالاتر از 1 باشد، میزان انحلال آن در آب کمتر است.
فروش کربوکسی متیل سلولز (CMC)و حلالهای آلی
در حلالهای آلی مانند متانول، اتانول، حلال مس، کلروفرم و بنزن نامحلول است.
ویسکوزیته
به طور کلی ویسکوزیته محلول با درجه پلیمریزاسیون سلولز (DP)، غلظت محلول، مقدار pH، دما، درجه جایگزینی و … مرتبط است.
DP: به منشا ماده سلولز بستگی دارد.
غلظت: با بالا رفتن غلظت محلول، ویسکوزیته افزایش مییابد.
PH: به طور کلی
- محلول CMC 1٪ سدیم به بالاترین سطح ویسکوزیته در محدوده pH از 6.5 تا 9.0 میرسد.
- ویسکوزیته آن در محدوده PH 9.0-11.0 تغییر زیادی نمیکند.
- وقتی در PH <6 شروع به تشکیل CMC میکند، ویسکوزیته به سرعت کاهش مییابد. و روند آن در pH ≌2.5 کامل خواهد شد.
- ویسکوزیته در PH> 9 کاهش مییابد، در ابتدا با افزایش PH روند به صورت آهسته کاهش مییابد، اما وقتی PH> 11.5 روند کاهش ویسکوزیته سرعت مییابد.
دما cmc
ویسکوزیته با افزایش دما کاهش مییابد اما هنگام خنک شدن افزایش مییابد.
با این وجود، هنگامی که دما به سطح معینی افزایش مییابد.
کاهش ویسکوزیته به صورت دائمی رخ میدهد. هرچه درجه جایگزینی بالاتر باشد، ویسکوزیته کمتر از دما متاثر میشود.
خواص صمغ سلولز
گرید غذایی صمغ سلولز
گرید غذایی صمغ سلولز در درجه اول به عنوان یک ضخیمکننده در غذای روزانه ما استفاده میشود.
این ماده در مقایسه با نمونه فاقد آن باعث ضخیمتر شدن و خامهایتر شدن مواد غذایی شده که باعث ایجاد جذابیت بیشتر برای مصرفکنندگان میشود.
به طور کلی، این ماده در بسیاری از مواد غذایی مانند نوشیدنی، محصولات نانوایی، لبنیات، دسر و فرآوردههای گوشتی به عنوان ماده ضخیمکننده، تعلیق، امولسیونکننده، تثبیتکننده عمل میکند.
همچنین در بعضی از مواد غذایی میتواند جایگزین برخی ضخیمکنندههای دیگر مانند صمغ گوار، ژلاتین، آگار، آلژینات سدیم و پکتین شود.
کاربرد cmc
نوشیدنی: ذرات را تثبیتکرده و باعث بهبود طعم دهانی میشود.
محصولات نانوایی: بهبود حجم و بافت، حفظ رطوبت و طولانیشدن عمر مفید.
دسر: مایعات را در هیدروکلوئید سس حفظ کنید، باعث بهبود طعم دهانی و کاهش سینرزیس شوید.
لبنیات: رشد کریستال یخ را در بستنی کنترل کنید، از سینرزیس جلوگیری کرده و باعث بهبود بافت شوید.
گوشت: آبرسانی و عملکرد را بهبود میبخشد..
متیل سلولز در آرایشی و بهداشتی
به عنوان “بانک اطلاعات کمیسیون اروپا برای اطلاعات در مورد مواد آرایشی و بهداشتی”، صمغ سلولز به عنوان ماده اتصال دهنده،
تثبیتکننده امولسیون، پوشش و کنترلکننده ویسکوزیته در محصولات آرایشی و بهداشتی عمل میکند.
خمیر دندان
نقش آن در خمیر دندان این است که مواد اولیه جامد و مایع را به طور کامل مخلوط کرده و ویسکوزیته،
درخشندگی و صافی مناسبی را به خمیردندان جهت قالب گیری و جاری شدن روی دندان ارائه دهد.
سایر کاربردها
سایر کاربردهای آن شامل حفاری نفت، مواد شوینده، کاغذ سازی، نساجی، معدن، سرامیک و غیره
ایمنی صمغ سلولز ایمن
ایمنی استفاده از آن به عنوان یک افزودنی غذایی توسط FDA و EFSA تأیید شده است.
مضرات کربوکسی متیل سلولز
گاهی اوقات مصرف کنندگان سوال دارند که آیا صمغ سلولز برای سلامتی ما مضر است و عوارض جانبی آن چیست.
از آنجایی که ما میدانیم بیشتر مصرف کنندگان غذای طبیعی را ترجیح میدهند.
و نگرانیهایی در مورد سلولز اصلاح شده، به عنوان ماده تشکیلدهنده مواد غذایی را دارند.
این ماده به طور کلی بیخطر است. اما ممکن است برخی از افراد نسبت به آن حساسیت داشته باشند.
آلرژی
گزارش اولیه مجله پزشکی New England (NEJM) در سال 1997 مبنی بر اینکه یک زن 63 ساله به صمغ سلولز در سوسپانسیون سولفات باریم حساسیت داشت.
علائم آن عبارتند از خارش و ضایعات کهیر در شکم، بازوها و صورت و همچنین ورم بافت های اطراف چشم.
فروش کربوکسی متیل سلولز (CMC)
برای خرید کربوکسی متیل سلولز (CMC) با ما تماس بگیرید.
برای خرید ایزوتیازولین ,خرید الاستین , خرید اسپن 60 به لینک مربوطه مراجعه کنید.
#خرید_کلرامفنیکل#فروش_روغن_آووکادو#فروش_روغن_جوجوبا#فروش_روغن_فندوق#فروش_هسته_انار#فروش_روغن_هسته_انگور#فروش_کلوتریمازول#فروش_ماینوکسیدیل#فروش_آلانتوئین
#فروش_روغن_بادام_تلخ#فروش_روغن_سویا#فروش_روغن_درخت_چای#فروش_دی-اتانول-آمین#فروش_الاستین#فروش_اسید_استئاریک#فروش_اسید_بوریک#فروش_ادتا_4_سدیم#فروش_زینک_اکسید
#فروش_روغن_ماکادمیا#فروش_آسپارتام#فروش_روغن_آرگان#فروش_روغن_ارگان#فروش_کرم_سرد#فروش_بنزوئیل_پراکسید#فروش_اسپین_60#فروش_بنزیل_الکل#فروش_ستیل_الکل
#فروش_روغن_مگنولیا#فروش_آلومینیوم_کلروهیدرات#فروش_آدنین#فروش_ادتا_2_سدیم#فروش_تیتانیوم_دی_اکسید#فروش_صمغ_عربی#فروش_پروپیلن_کربنات_(pc)
#فروش_روغن_کرچک#فروش_ایزوتیازولین#فروش_کافور#فروش_استئاریل_الکل# فروش_پلی _کواترنیوم _۱۰#فروش_هیدروژن_ پراکسید#فروش_کوآنزیمq1
#فروش_پلی_سوربات_(_توئین_20)#فروش_ایزوپروپیل_میریستات_(IPM)