خرید بی کربنات سدیم
خرید بی کربنات سدیم , استفاده از آن در صنایع غذایی
بی کربنات سدیم یکی از رایجترین ترکیباتی که در پخت و پز استفاده میشود، میتواند به روشهای مختلف باعث بهبود مواد غذایی شود.
بی کربنات سدیم (NaHCO3)، همچنین به عنوان جوش شیرین یا هیدروژن کربنات سدیم شناخته میشود.
یک پودر تشکیل شده از مواد معدنی پایه سفید است و معمولاً به عنوان ماده مغذی در بازار مواد غذایی استفاده میشود.
ماده جدیدی برای صنعت نیست، با عنوان E500ii در اروپا به عنوان یک ماده غذایی مجاز و ثبت شده است.
از این ماده تشکیل دهنده تا حد زیادی در صنایع شیرینی و شیرینی سازی استفاده میشود زیرا دارای چندین خواص سودمند است.
به عنوان مثال، می توان از آن به عنوان عامل خمیرمایه، بافر pH و ماده جوشان استفاده کرد.
خرید بی کربنات سدیم و نحوهی تهیه آن
برخی از تولید کنندهگان با استفاده از خاکستر سودا با خلوص بالا بی کربنات سدیم تولید میکنند.
این ماده از طریق تبلور از طریق کربناسیون محلول آبی خاکستر سودا با خلوص بالا به دست میآید.
خلوص گاز دی اکسید کربن مورد استفاده برای کربناسیون محصول جانبی به شدت کنترل میشود.
خرید بی کربنات سدیم به عنوان عامل ور آمدن
برای دادن حجم به فرمولاسیونهای شیرینی مانند کیک، کراکر و ویفر، بکینگ پودر اجباری است.
یک بیکینگ پودر شامل سه نوع ماده تشکیل دهنده است:
یک عامل اساسی
بی کربنات سدیم
یک عامل اسیدی
به عنوان مثال سدیم اسید پیرو فسفات (SAPP) یا اسید سیتریک
یک عامل حجم دهنده
برای مثال نشاسته ذرت
نسبت استاندارد 30/40/30 درصد وزن (NaHCO3 / SAPP / نشاسته) است.
عمل خمیرمایه با آزاد شدن CO2 به لطف دو واکنش شیمیایی زیر انجام میشود.
واکنش اول دارای بازده CO2 بالاتری نسبت به واکنش دوم است.
واکنش اول هنگامی شروع میشود که معرفها در حین تهیه خمیر فرمولاسیون حل شوند.
واکنش دوم با گرم شدن آماده سازی آغاز میشود.
میزان واکنش اول به پارامترهای مختلفی از جمله انتخاب ماده اسیدی و مشخصات بی کربنات سدیم (به عنوان مثال اندازه ذرات) بستگی دارد.
تاثیر اندازه ذرات بی کربنات سدیم
بی کربنات سدیم با ذرات بزرگ، زمان انحلال بیشتری نسبت به ذرات ریز دارد (جدول زیر)، بنابراین در سرعت واکنش تأثیر دارد.
این میزان با ذرات بزرگتر کندتر از ذرات ریزتر است.
گرید بی کربنات | محتوای NaHCo3 | میانگین ذرات (μm) | زمان انحلال (20 deg C, 175 rpm) | موارد اصلی استفاده |
گرید درشت | ≥ 99 % | 230 | 9 min 25 s | بسته بندی، نوشیدنی ها (پودر، آماده نوشیدن، جوشان، نوشیدنی های انرژی زا)، بافر pH |
گرید مناسب | ≥ 99 % | 100 | 4 min 6 s | بیکینگ پودر، نانوایی، نوشیدنی (پودر، آماده نوشیدن، جوشان، نوشیدنی های انرژی زا)، بافر pH |
مقدار CO2 آزاد شده توسط واکنش اول نیز به مقدار خنثی سازی عامل اسید بستگی دارد.
این به نوبه خود به انتخاب مواد اسیدی / باز بستگی دارد که نشان دهنده تعداد قسمتهای بی کربنات سدیم توسط 100 قسمت از اسید خمیرمایه خنثی شده است.
به عنوان مثال، وقتی مقدار خنثی سازی SAPP در مقابل بی کربنات سدیم 72 است.
به این معنی است که 100 گرم SAPP برای آزاد کردن تمام CO2 حاصل از 72 گرم بی کربنات سدیم کافی است.
با این حال، باید توجه داشت که ممکن است در صورت وجود مقدار بیش از حد بی کربنات سدیم، یک واکنش غیر مطلوب رخ دهد.
بی کربنات سدیم که به عنوان بافر PH استفاده میشود
بی کربنات سدیم می تواند به عنوان بافر pH استفاده شود، به این معنی که میتواند pH محلول را تنظیم و حفظ کند.
با چنین مشخصهای، چندین فرمولاسیون غذایی موجود از قبل حاوی بیکربنات سدیم به عنوان بافر pH است و از آن استفاده میکنند.
اینها شامل رشته فرنگی فوری و همچنین نوشیدنیهایی مانند نوشیدنیهای انرژی زا و قهوه یا چای های آماده برای نوشیدن هستند.
استفاده از بی کربنات سدیم به این ترتیب دو فایده را به همراه دارد.
اولین مورد کنترل بهتر pH محصول نهایی است به طوری که ثبات و ماندگاری بهتر را امکان پذیر میکند.
بی کربنات سدیم pH را تنظیم میکند تا از ایجاد یک محیط اسیدی که باعث تکثیر باکتریها میشود جلوگیری کند.
در مرحله دوم، بی کربنات سدیم یک احساس خوب بودن در طی هضم ایجاد میکند.
این در حالی است که این ترکیب به تنظیم PH معده بعد از مصرف محصول کمک میکند و به هضم غذا کمک میکند.
بی کربنات سدیم استفاده می شود به عنوان عامل جوشان
واکنش شیمیایی که قدرت جوشان را میدهد دقیقاً همان واکنش پودر پخت است (واکنش بالا).
بی کربنات سدیم و یک عامل اسیدی با هم واکنش میدهند تا CO2 آزاد کنند.
این خاصیت برای فرمولاسیون نوشیدنیهای گازدار استفاده میشود.
این دو معرف در فرمول مایع حل میشوند و واکنش شروع میشود و CO2 را به عنوان حباب گاز در نوشیدنی آزاد میکند.
از نیروی جوشان برای تولید کف برای نوشیدنیهای پودری مانند کاپوچینو یا نوشیدنیهای انرژی زا پودر نیز استفاده میشود.
این واکنش زمانی اتفاق میافتد که پودر با آب مخلوط شود.
سطح قدرت جوشان به سرعت واکنش a بستگی دارد.
بی کربنات سدیم با ذرات ریز زمان انحلال سریع در آب دارد و کف قوی با اثر جرقه سریع میدهد.
برعکس، این که با ذرات بزرگ زمان انحلال طولانی دارد و کف ضعیف اما یک اثر درخشان طولانی میدهد. بنابراین انتخاب اندازه ذرات بی کربنات سدیم به اثر مطلوب بستگی دارد.
استفاده از بیکربنات سدیم در صنایع دارویی
بی کربنات سدیم، با خنثی سازی اسید اضافی معده، برای تسکین دل درد، ترش معده یا سوء هاضمه اسید استفاده میشود.
گفته میشود وقتی برای این منظور استفاده میشود، در گروه داروهایی به نام آنتی اسیدها قرار دارد.
ممکن است برای درمان علائم زخم معده یا اثنی عشر استفاده شود.
از بی کربنات سدیم نیز برای قلیایی سازی خون و ادرار در شرایط خاص استفاده میشود.
نکات مهم در زمینه مصرف بی کربنات سدیم به عنوان آنتی اسید
آنتی اسیدها را نباید به کودکان کم سن (حداکثر 6 سال) داد، مگر اینکه توسط پزشک آنها تجویز شده باشد.
از آنجا که کودکان معمولاً نمیتوانند علائم خود را به خوبی توصیف کنند، پزشک باید قبل از دادن این دارو کودک را بررسی کند.
کودک ممکن است شرایطی داشته باشد که به درمان دیگری نیاز دارد. در این صورت، آنتی اسیدها کمکی نخواهند کرد و حتی ممکن است اثرات ناخواسته ایجاد کنند یا شرایط را بدتر کنند.
بی کربنات سدیم برای استفاده خوراکی بدون نسخه پزشک در دسترس است.
این محصول به اشکال زیر موجود است:
- قرص
- گرانول
- راه حل
خرید بی کربنات سدیم و عوارض جانبی مصرف آن
در صورت مشاهده علائم واکنش آلرژیک، از کمک فوری پزشکی استفاده کنید: کهیر ؛ تنفس دشوار تورم صورت، لب ها، زبان یا گلو
استفاده از بی کربنات سدیم را متوقف کنید و در صورت داشتن موارد زیر، بلافاصله با پزشک خود تماس بگیرید.
- درد شدید معده ؛
- تورم، افزایش سریع وزن طلا
- تنگی نفس (حتی با اعمال خفیف).
عوارض جانبی شایع ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- دهان خشک؛
- تشنگی زیاد طلا
- ادرار بیش از حد معمول
عوارض مصرف بیش از حد جوش شیرین
استفاده طولانی مدت از آن روی دندانها باعث فرسایش مینای دندان می شود، مانند ترکیب جوش شیرین با یک اسید به عنوان سفید کننده دندان.
به دلیل محتوای بالای سدیم، مصرف بیش از حد جوش شیرین نیز امکان پذیر است.
اضافه بار سدیم میتواند باعث استفراغ و اسهال و همچنین مشکلات جدی تری مانند تشنج و نارسایی کلیه شود.
هنگام استفاده از آن به عنوان ضد اسید، در صورت تولید بیش از حد گاز، میتواند مشکلات GI را بدتر کند.
نگران کننده، در موارد نادر، مصرف آن پس از خوردن یک وعده غذایی بزرگ میتواند باعث پارگی معده شود.