خرید اریتریتول
خرید اریتریتول و مشخصات این محصول:
اریتریتول اکنون یکی از محبوبترین شیرین کنندههای “طبیعی” با کالری صفر است.
اما واقعاً اریتریتول چقدر سالم است؟
از آنجا که به نظر میرسد کمتر از آسپارتام بحث برانگیز مشکل ساز است.
منطقی است که اکنون افراد بیشتری اریتریتول را انتخاب میکنند به امید کاهش مقدار قند و کالری اضافه شده در رژیم غذایی آنها.
معمولاً آن را در محصولاتی مانند غذاهای کم قند، بدون قند و حتی بدون کربوهیدرات مشاهده خواهید کرد-
و گرچه به طور کلی بیخطر است، برخی از عوارض جانبی اریتریتول را نیز باید در نظر گرفت.
به عنوان مثال، در صورت استفاده زیاد، اریتریتول میتواند واکنشهای منفی مانند حالت تهوع و ناراحتی معده ایجاد کند.
دلیل این که کالری یا شکر به مصرف کننده نمیدهد این است که بدن در واقع نمیتواند آن را تجزیه کند! درست است –
مطالعات نشان میدهد حتی اگر اریتریتول از طریق بدن شما حرکت کند، متابولیزه نمیشود.
مسئله دیگر این است که اغلب از نشاسته ذرت GMO تهیه میشود.
فروش اریتریتول
در زیر نکات مثبت و منفی استفاده از آن به جای سایر شیرین کنندهها را بیان خواهیم کرد.
خرید اریتریتول و مشخصات این محصول:
اریتریتول یک الکل قندی طبیعی است، دقیقاً مانند زایلیتول.
این ماده به سرعت در روده کوچک جذب میشود، اما متابولیزه آن ضعیف است-
و ممکن است مانند سایر شیرین کنندههای طبیعی فواید سلامتی – مانند میوه یا عسل خام – نداشته باشد.
اریتریتول اولین بار در سال 1848 توسط یک شیمی دان اسکاتلندی به نام جان استنهاوس کشف شد.
ژاپن از اوایل دهه 1990 از اریتریتول در آب نبات، ژله، مربا، شکلات (از جمله شکلات معمولی)،
ماست، نوشیدنی و به عنوان جایگزین قند طبیعی استفاده میکند. اخیراً در ایالات متحده محبوبیت یافته است.
از سال 1997، اریتریتول از نظر FDA به عنوان بیخطر شناخته شده است.
صنایع غذایی و مصرف کنندگان آن را دوست دارند زیرا طعم شیرین آن مانند قند است، اما کالری آن صفر است و سطح قند خون را افزایش نمیدهد.
ارزش غذایی اریتریتول
الکلهای قندی کربوهیدراتهایی هستند که از نظر شیمیایی دارای ویژگیهای قندها و الکلها هستند.
اریتریتول کالری صفر و کربوهیدرات صفر دارد.
اما صریح بگویم، فقط به این دلیل که یک شیرین کننده کالری ندارد و به نظر نمیرسد بر قند خون تأثیر بگذارد، به این معنی نیست که لزوما برای سلامتی شما مفید است.
از نظر فنی این محصول یک الکل قند یا ترکیب چهار کربنی است که حاوی حدود 60 تا 80 درصد شیرینی قند سفره است.
“الکلهای قندی” هیچ ارتباطی با کوکتلها ندارند، زیرا مانند نوشیدنیهای الکلی حاوی اتانول نیستند.
سایر الکلهای قندی شامل سوربیتول / گلوکیتول، لاکتیتول، ایزومالت، مالتیتول، مانیتول، گلیسرول / گلیسیرین و زایلیتول است.
هنگامی که اریتریتول وارد بدن شما میشود، به سرعت در روده کوچک جذب میشود و فقط حدود 10 درصد آن وارد روده بزرگ میشود در حالی که 90 درصد دیگر از طریق ادرار دفع میشود.
این اساساً از طریق سیستم بدن شما دست نخورده و با متابولیسم صفر عبور میکند.
منابع اریتریتول
میوههایی مانند هندوانه، گلابی و انگور به طور طبیعی مقادیر کمی اریتریتول دارند، همانطور که قارچها و برخی از غذاهای تخمیر شده مانند پنیر، شراب، آبجو و ساکی.
اریتریتول اکنون معمولاً به بسیاری از غذاهای بسته بندی شده، تنقلات و اقلام نوشیدنی اضافه میشود. چند نمونه از مواردی که میتوانید در آن بگنجانید:
- نوشابه و نوشابههای کالری و / یا رژیمی صفر
- نوشیدنیهای ورزشی و انرژی زا
- آدامسها و نعناع های بدون شکر و سایر شیرینیها (مانند آب نباتهای سفت و نرم، مربا طعم دار و پخش ژله)
- محصولات شکلات
- دسرهای لبنی (مانند بستنی، سایر دسرهای منجمد و پودینگ)
- دسرهای بستهبندی شده دانهای (مانند کیک و کلوچه)
- حتی برخی از داروها
اریتریتول معمولاً در ترکیب با شیرین کنندههای مصنوعی برای بهبود طعم و مزه محصولات استفاده میشود.
الکلهای قندی موجود در مواد غذایی علاوه بر ایجاد طعم شیرین، به مقدار زیاد و بافت افزوده، به حفظ رطوبت و جلوگیری از قهوهای شدن کمک میکنند.
نحوه ساخت اریتریتول
همانطور که در بالا توضیح داده شد، اریتریتول به طور طبیعی در برخی از میوهها و غذاهای تخمیر شده وجود دارد.
با این حال، مسئله این است که اکثریت عمده اریتریتول مورد استفاده در محصولات امروزی با مصرف گلوکز-
(معمولاً از نشاسته ذرت GMO) و تخمیر آن با مخمری به نام Moniliella pollinis ساخته دست بشر است.
نوعی که امروزه به غذا و نوشیدنی اضافه میشود به طور معمول از نشاسته ذرت GMO ساخته شده توسط انسان است-
و در نتیجه یک ماده غذایی فوق العاده فرآوری شده – بسیار متفاوت با ماده شیرین کننده طبیعی است.
خرید اریتریتول و انواع آن
اریتریتول به عنوان یک شیرین کننده طبیعی صفر کالری گرانول یا پودر شده در دسترس است.
اریتریتول پودر شده اغلب مانند قند شیرینی پزی و برای داشتن “بدون طعم تلخ یا شیمیایی” استفاده میشود.
اریتریتول در مقابل استویا
استویا گیاهی است که از خانواده Asteraceae است.
گیاه استویا بیش از 1500 سال توسط مردم گوارانی برزیل و پاراگوئه استفاده میشده است.
آیا استویا و اریتریتول یکسان هستند؟
نه، و برخی از متخصصان بهداشت اظهار داشتند که آنها شخصاً عصاره برگ استویا را ترجیح میدهند زیرا قند خون را افزایش نمیدهد و با برخی از مزایای سلامتی همراه است.
طبق مطالعات تحقیقاتی، این موارد ممکن است شامل بهبود کلسترول، فشار خون و حتی برخی از انواع سرطان باشد.
به طور کلی به نظر میرسد استویا هنگام خرید یک محصول عصاره برگ استویا با کیفیت بالا، یک انتخاب تقویت کننده سالم باشد.
مطمئن شوید که استویا را بدون مواد افزودنی خریداری میکنید.
زایلیتول در مقابل اریتریتول
هر دوی این محصولات الکلهای قندی هستند (شیرین کنندههای کم کالری نیز نامیده میشوند).
تفاوت اصلی این است که زایلیتول حاوی مقداری کالری است (مانند اریتریتول کالری صفر نیست) اما کالری آن کمتر از قند است.
زایلیتول همچنین تأثیر کمی بر سطح قند خون دارد در حالی که اریتریتول این کار را نمیکند.
به طور طبیعی در برخی از میوهها و سبزیجات یافت میشود و طعم، بافت و حجمی مشابه قند دارد.
یک اشکال در استفاده از زایلیتول این است که میتواند باعث اسهال در بعضی از افراد شود، به خصوص در مواردی که به مقدار زیاد استفاده شود.
این یکی از دلایلی است که برخی افراد اریتریتول را ترجیح میدهند.
از طرف دیگر، مزایای مرتبط با زایلیتول شامل بهبود در مدیریت قند خون، سلامت دندان و حتی ایمنی در برابر عفونتهای خاص است.
خرید اریتریتول و عوارض جانبی احتمالی آن:
آیا الکلهای قندی برای شما مضر هستند؟ و خطرات اریتریتول به طور خاص چیست؟
در زیر نگرانیهای عمده در مورد الکلهای قندی از جمله اریتریتول وجود دارد:
اصلاح شده ژنتیکی (GMO)
سازمان بهداشت جهانی ارگانیسمهای اصلاح شده ژنتیکی (GMO) را چنین تعریف میکند:
“غذاهایی که از موجوداتی که مواد ژنتیکی آنها (DNA) به گونهای اصلاح شده که به طور طبیعی اتفاق نمیافتد، اصلاح شده باشد، به عنوان مثال از طریق معرفی ژن از ارگانیسم دیگری. ”
اگرچه گونه های غیر GMO موجود است، امروزه بسیاری از اریتریتول مورد استفاده در غذاها و نوشیدنیها از نشاسته ذرت از ذرت اصلاح شده ژنتیکی حاصل میشود.
در حالی که این موضوع همچنان بحث برانگیز است و تحقیقات در حال انجام است.
مطالعات حیوانی مصرف GMO ها را با مشکلات احتمالی مانند ناباروری، مشکلات ایمنی بدن، تسریع در پیری، تنظیم نادرست انسولین و تغییرات در اندامهای اصلی و دستگاه گوارش مرتبط دانست.
ترکیب با شیرین کنندههای مصنوعی
اریتریتول به خودی خود به اندازه شکر شیرین نیست بنابراین اغلب در غذاها و نوشیدنیها با شیرین کنندههای مشکوک دیگر، معمولاً مصنوعی ترکیب میشود.
هنگامی که با شیرین کنندههای مصنوعی مانند آسپارتام ترکیب شود، محصول مملو از اریتریتول میتواند حتی برای سلامتی شما دردسر ساز شود.
به عنوان مثال ممکن است عوارض جانبی آسپارتام شامل اضطراب، افسردگی، از دست دادن حافظه کوتاه مدت، فیبرومیالژیا، افزایش وزن، خستگی، تومورهای مغزی و موارد دیگر باشد.
مشکلات گوارشی
الکلهای قندی اساساً دست نخورده از بدن شما عبور میکنند، دقیقاً مانند فیبرهای غذایی.
به همین دلیل است که آنها میتوانند در برخی افراد گاز شکم، نفخ و اسهال ایجاد کنند، زیرا کاملاً جذب بدن نمیشوند و توسط باکتریهای روده بزرگ تخمیر میشوند.
برخی از شایعترین عوارض جانبی اریتریتول عوارض جانبی گوارشی نامطلوبی است که کودکان بخصوص به آن حساس هستند.
متأسفانه، مشکلات دستگاه گوارش لزوماً در برخی از غرغرهای معده شما متوقف نمیشوند.
اسهال یک عارضه جانبی مشترک رایج در اریتریتول است.
اگرچه کمتر از زایلیتول است.
به خصوص در صورت مصرف بیش از حد، اریتریتول جذب نشده میتواند آب را از دیواره روده جذب کرده و باعث اسهال شود.
به نظر میرسد احتمال مصرف اسهال در صورت مصرف اریتریتول همراه با فروکتوز حتی بیشتر است.
اسهال ممکن است بیخطر به نظر برسد، اما میتواند منجر به کم آبی، عدم تعادل الکترولیتها و سوء تغذیه شود.
وقتی مصرف زیاد باشد (50 گرم یا بیشتر در روز)، ناراحتیهای گوارشی، از جمله گاز، گرفتگی عضلات، نفخ شکم، معده و اسهال حتی بیشتر میشوند.
یک مطالعه به طور خاص نشان داد که مصرف 50 گرم اریتریتول باعث غرش معده و حالت تهوع میشود.
به همین دلیل، مهم است که مصرف را در حد متوسط نگه دارید تا از عوارض جانبی منفی جلوگیری کرده و در صورت بروز مشکلات گوارشی، مقیاس مجدد آن را در نظر بگیرید.
تحقیقات به طور معمول نشان میدهد که حداکثر 0.45 گرم اریتریتول در هر پوند از وزن بدن برای اکثر افراد قابل تحمل و بیخطر است، اما میزان مصرف نباید بیش از این مقدار باشد.
واکنشهای آلرژیک
اگرچه بسیار نادر است، اریتریتول میتواند در برخی افراد باعث ایجاد واکنش آلرژیک پوستی شود، همانطور که در مطالعهای که در سال 2000 در مجله پوست منتشر شد، نشان داده شد.
یک زن 24 ساله پس از نوشیدن یک لیوان نوشیدنی با اریتریتول، در سراسر بدن خود بثورات شدیدی ایجاد کرده و “جوش می زند”.
غالباً جوش یا کهیر نامیده میشود، ناحیه برجسته و خارش دار پوستی است که گاهی اوقات نشانه آشکاری از آلرژی به چیزی است که مصرف کردهاید یا با آن تماس گرفتهاید.
ایمن نبودن برای سگها و حیوانات خانگی
الکلهای قندی نباید به سگها داده شود زیرا این امر میتواند واکنشهای شدیدی ایجاد کند.
حتی مقادیر کمی از الکلهای قندی میتواند باعث کاهش قند خون (کاهش قند خون)، تشنج، نارسایی کبدی یا حتی مرگ در سگها شود.
علائم مسمومیت پس از مصرف الکلهای قندی، معمولاً طی 15-30 دقیقه پس از مصرف، به سرعت در سگ ایجاد میشود.
اگر حیوان خانگی شما هر نوع محصول حاوی الکلهای قندی مانند آدامس، آب نبات و غیره را مصرف کرده است، با پزشک خود تماس بگیرید.